Thursday, October 31, 2013

Usaha kecil yang berjaya

Waduh2,udah lama tak berblog2. Rindu pulak rasanya. Cite apa nak mula ek. hmm,hmm.. sambil angkat2 kening..hihi,poyo nya lah daku.haha ><

Ok,rasa nak start cite,yang.. usaha cik Lela & family boikot mcD dah berjaya! Setahun dah tak sentuh mcD u olls. Alhamdulillah,syukur.. tapi anak2 ada gak terrmakan.maklum aje,kadang kuar berjalan dengan makcik2 degil,dorg belanja,tak kan budak2 ni nak tolak kan.. takpela,halal jela kan..huhu

Dulu mula2 memang taknak makan sebab benci Yahudi,usaha nak bantu Palestin dari jauh,tapi lama kelamaan,dah ada kesedaran kesihatan,yang makan makanan segera especially mcD ni tiada kebaikan langsung. Kalau dulu,ada org dah bagi video lembu seekor di masuk kan hidup2 dalam mesin,untuk buat daging burger mcD pun,still nak makan lagi. kata ala,tu luar negara lah,apalah..Punyalah denying nya oi. Dah suka makan kan,cakapla apa pun, takde halal lah,ais lagi kotor dari air tandas lah,ku telan jua jebat. sedap kan. haha. Tapi sekarang tidak lagi. Alhamdulilah lagi.. :)

Di harap,dapat bertahan lebih lama lah. setahun ni masih goyah ni. Dan di harap jua,kawan2 lain boleh sama2 ikut. Janganlah makan mcD lagi u olls.. Banyak lagi makanan lain yang lebih sedap & sihat k.